diumenge, 10 d’abril del 2011

'Canvi de rumb' a l'ACN

Fa poc més de 100 dies que Convergència i Unió (CiU) va guanyar les eleccions. La tendència liberal de CiU ha provocat que, des que Artur Mas va convertir-se en el 129è President de la Generalitat de Catalunya, el sector públic català temi més retallades pressupostàries.

A finals de 2010, es va publicar que Europa Press va reunir-se amb Oriol Pujol per demanar-li que tanqués l’Agència Catalana de Notícies (ACN). En els darrers anys, l’ACN, que depèn de la Conselleria de Presidència de la Generalitat i de la Corporació Catalana de Mitjans, ha aconseguit força presència a Catalunya, la qual cosa ha afectat l’economia de les agències privades.

El Govern ha assegurat que no té cap intenció d’eliminar l’ACN però quan divendres 8 d’abril el nou consell d’administració va destituir del càrrec el director de l’agència, Saül Gordillo, molts van mostrar la seva inquietud. “Per a mi el seu relleu és incomprensible i molt preocupant”, deia el director de Vilaweb, Vicent Partal, al seu twitter.

Gordillo va explicar a Catalunya Ràdio que al consell "consideren que la persona que ha fet créixer l'agència no és l'adient per fer-la aprimar una mica o donar-li un canvi de rumb". El nou director de l’ACN serà el periodista Joan Maria Clavaguera, exdirector de Catalunya Ràdio.

3 comentaris:

  1. Curiós que només 15 dies després de nomenar un nou Secretari General de Comunicació, Saül Gordillo sigui destituït del seu càrrec.
    I també ho és que el nou director sigui Joan Maria Clavaguera, el que va ser director de Catalunya Ràdio durant 7 anys en l'última legislatura de Jordi Pujol i de CiU al govern.

    Segurament, Gordillo, de qui tothom ha destacat una gran tasca periodística al capdavant de l'ACN, que s'ha convertit en una referència informativa a Catalunya, no compartia la visió i els ideals del nou govern. A veure quin rumb agafa ara l'ACN.

    ResponElimina
  2. En efecte Tximo, és molt curiós. Com també ho són les demandes que alguns grups mediàtics estan fent perquè el Govern tanqui l'aixeta a mitjans públics com COMRàdio (mira't el bloc http://arnaucuesta.blogspot.com)
    Ara bé, no és cap secret que Gordillo té afinitats amb Esquerra Republicana i ja se sap, si et mulles quan treballes per a un mitjà (en aquest cas, agència) públic t'exposes a perdre la feina amb els canvis de govern...

    ResponElimina
  3. Puc fer una proposta? Estaria bé saber aquests detalls de la TV3 al País Valencià, oi? Sort de Vilaweb que sempre ens té informats que sinó ja no se'n sentiria a parlar més no?

    ResponElimina